„За кого важат правилата? Има ли места, които са с имунитет? Задаваме въпроса защо правилата не са за всички? С какво това място е по-безопасно от мола, ресторанта и спортния център?Ако това място е безопасно, защо другите са опасни? Много въпроси без отговор”, тези въпроси повдигна Сдружението на заведенията в България, като приложи клип от 1 минута и 24 секунди.

Кадрите са от Морска гара във Варна, където на крайбрежната алея има лунапарк и коледен базар в едно. На видеото се вижда стълпотворение от хора, които буквално са един в друг, а огромни опашки се извиват на сръбската скара. До тях на маси стоят компании сбити едни в други и се наслаждават на бирата, виното и сръбските деликатеси.

Всичко това се случва на контраста на огромния брой затворени заведения на по-малко от 200 метра от лунапарка.

Кадрите са красноречиви, но отговори на всички поставени въпроси от браншовата организация едва ли ще  бъдат дадени… Или както те са заключили: „Най-важното е, че ресторантите и клубовете не работят ...!”

6-те най-абсурдни ограничителни мерки, чийто ефект е крайно съмнителенДалеч по-сериозен е проблемът с хората, които с ясното съзнание не си правят PCR тестове