Мостът над река Чепеларска край село Катуница продължава да бъде като трън в очите на хората, които всекидневно преминават от там. Това е едно от основните трасета, по които преминават автомобилите от селата Болярци, Караджово, през Катуница за Ягодово и Пловдив. До сега мостовото съоръжение се ремонтира само козметично, но на практика се нуждае от спешен основен ремонт. Заради липса на средства обаче това не се случва.

Опасен мост над река Чепеларска край Катуница е пред разруха СНИМКИСъоръжението не е ремонтирано от години, осеяно с пукнатини, дупки и рушащи се основи

Съвсем скоро една от най-проблемните зони на моста е била замазана с циментова смес. Днес обаче от това закърпване няма и спомен, а дупката отново е зейнала със страшна сила и застрашава водачите да попаднат в нея и да повредят автомобила си.

Читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати и снимката с актуалното състояние на пътното съоръжение сподели, че при всяко преминаване на превозно средство мостът се тресе и от вибрациите във всеки един момент той може да рухне. „От тук вчера преминаха две 20-тонови цистерни. Не дай си Боже ако в този момент съоръжението пропадне с тях, не ми се мисли какво може да се случи! Необходимо ли е да изживяваме трагични ситуации като взривените цистерни в Италия, например, за да се вземат адекватни мерки и най-накрая да се направи план за цялостен ремонт“, коментира читателят ни. Той дори е наложил забрана на децата си да играя в района на моста, за да не станат жертва на някой инцидент.

От своя страна кметът на Катуница се извинява за това, че този проблем не е намерил решението си толкова дълго време. Направил е това, което е по силите му, а именно да подаде сигнала към органите, които могат да придвижат въпроса до по-горна инстанция.

В близост до моста над река Чепеларска се намира местността Кемера, където има каменен мост още от времето, когато страната ни е била под  турско робство. И до ден днешен този мост не е мръднал, запазил е своята цялост и е стабилен, коментира читателят ни.