Опасно пътно съоръжение край Пловдив е пред разруха и всеки момент може да доведе до инцидент с пострадали или жертви. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, от село Катуница, който всекидневно използва моста над река Чепеларска. Пътното съоръжение не е ремонтирано от години. Освен, че е цялото в дупки и са правени опити да бъде закърпено положението това не решава проблема за преминаващите от там автомобили. Мостът е на много години, не се подържа и при всяко едно пълноводие на реката може да се стигне до пропадане. Не на един и два случая ставаме свидетели в последно време от спонтанно разрушаване на подобни пътни съоръжения. Защо е необходимо да се вземат мерки едва тогава, когато се стигне до инциденти, подчертава читателят ни.

Мостът е известен със своето окаяно състояние от дълго време. Пътят, който преминава през него свърза Катуница с Ягодово и Пловдив и по него всекидневно преминават стотици автомобили. Наводненията през това лято, които в последните години са често явление допълнително спомагат за разрушаването на съоръжението и неговата стабилност. Видимо една от предпазните огради е започнала да пропада заедно с цялата бетонна основа. Ако не бъдат взети спешни мерки освен създаване на опасна ситуация ще бъде прекъсната най-кратката пътна връзка към Пловдив, жалва се още нашият читател.

Екипът ни се свърза с кмета на община Садово Димитър Здравков. Пред TrafficNews.bg той заяви, че е запознат с този проблем и че в действителност мостът е в окаяно състояние. На първо време предстои да бъдат запълнени големите дупки по моста, както и по пътя преди и след съоръжението. Това вероятно ще се случи до края на седмицата. "Имаме проект за полагането на асфалт на самия мост, което обаче е временно решение и това няма да реши проблемите из основа. Мостът наистина не е ремонтиран от години, той вече има конструктувни нарушения и се нуждае от генерален ремонт, за който община Садово няма средства", каза Димитър Здравков. Това е единствената алтернатива за пътуващите от селата Болярци, Караджово, през Катуница за Ягодово и Пловдив. Алтернативен вариант за пътуващите по този маршрут няма ако мостът бъде затворен за ремонт, подчерта кметът на Садово. "Предстои да входираме документи за проект, който да реши проблемът с това съоръжение, защото е опасно за преминаващите. Поставили сме ограничение за преминаване на превозни средства до 30 тона, но не се знае до кога ще издържи стабилността на основите и носещите конструкции. Надяваме се да получим средства и мостът да бъде основно ремонтиран", допълни още Димитър Здравков.