Преди броени дни, когато Оперативният щаб затегна мерките за движение и забрани посещенията на паркове и градини, давайки възможност единствено на стопаните на кучета да разхождат там любимците си, фейсбук буквално бе залят от шеговити обяви на хора, които предлагаха кучетата си под наем. 

И така през последната седмица мнозина пловдивчани, за които разходката на кучето бе едно от досадните задължения за деня, започнаха да упражняват правата си. Тийнейджърите, които доскоро се пазаряха с родителите си чий ред е да разхождат четирикракия член на семейството, сега се превърнаха в изключителни любители на животните. 

И тъй като все пак кучетата са ограничен брой, значително по-малък от този на тийнейджърите, на които социалната изолация им идва в повече, гледки от рода на петима дангалаци , разхождащи пинчер изобщо не са рядка гледка. 

Затова TrafficNews напомня, че наложените мерки не са самоцел и прищявка, а целтта им е ограничаване на разпространението на COVID 19. И ако по-младите, стъпвайки на данните от статистиката, смятат себе си за безсмъртни, то е редно да помислят за родителите, бабите и дядовците , преди да излязат с още 6 човека да разходят кучето или да пият по бира пред кварталния магазин. 

Системата можем да излъжем, смъртта - не!