Сагата с улица „Хан Кубрат“, която от години се експлоатира като нерегламентиран паркинг, продължава. Докато в района текат почти ежедневни полицейски акции за санкциониране на нарушителите обаче, водачите, решили, че са над закона, стават все по-дръзки. Такъв е и примерът от тази сутрин, когато водач на "Ситроен Саксо" грубо погази поне две от правилата за движение по пътищата.

В редакцията ни постъпиха снимки на нарушението. Автомобилът с пловдивска регистрация навлязъл в насрещното платно на улицата, която е еднопосочна. Виждайки "свободните" места вляво на платното за движение, водачът включил аварийните светлини и отбил за престой. Престоят и паркирането на въпросното място обаче са забранени със знак, а TrafficNews неведнъж е съобщавал за множество нарушения на правилата именно на това място. След няколко сигнала от граждани проблемът бе забелязан от контролните органи и нарушителите се сдобиха с назидателни фишове. 

На метри от "Ситроен"-а бе забелязан и друг автомобил, чийто водач очевидно също е пренебрегнал пътните знаци. Колата с кърджалийска регистрация била паркирана в участъка от улицата, в който няма забранителен знак, но отново срещу движението. 

Улицата, записана в историята като „Ханко Брат“ , се намира в централната част на Пловдив, на метри от Пешеходния мост и Съдебната палата. Нерядко в района се забелязват униформени, а санкционирани след акциите почти винаги има. В отсъствието им обаче нарушенията продължават. 

Офанзивата на ул.”Хан Кубрат” продължава: Десетки се сдобиха с „честитки”Кола пък стана „плячка” на паяка само на метри от глобените с фиш