Голям терен между булевардите „Найчо Цанов” и „Санкт Петербург” се превърна в безплатен обществен паркинг за близо 80 автомобила. Пространството от 2,5 декара е общинска собственост и по регулация е предназначено за изграждане на пътна връзка на бул. „Санкт Петербург“ с надлез „Родопи“.

Преди около 20 години при изграждането на надлеза къщите там са отчуждени от държавата, но така нареченото „ухо“ не е построено. След като съдът присъди имотите на Общината, къщите са премахнати. На мястото е имало самонастанени лица, които са били изведени от постройките. На свободното място е имало растителност, която е премахната. Положени са основи и теренът е засипан с фрезована асфалтова настилка.

„Така ще остане една година, за да слегне теренът. Не са предвидени инвестиции за последната настилка, тъй като не се знае какво ще стане с проекта за евентуално „ухо” от надлез Родопи. Стойността на паркинга е 70 хиляди лева, като приходите са от гаражи”, разказа кметът на район Централен Георги Стаменов.

Там се намира най-големият блок в района. По желание на гражданите в единия край на терена трябва да има и кучешка площадка. В момента обаче текат разговори между Общината и фирми, предлагащи подобни съоръжения. Стаменов се надява до една година собствениците на домашни любимци да имат модерната клетка. 


Още новини ТУК

TrafficNews.bg