Нов здравен център, който ще лекува безплатно жителите на квартал Столипиново, по швейцарска програма, бе открит днес от зам.-кметът Георги Титюков, кметът на „Източен” Николай Чунчуков и посланикът на Швейцария Н. Пр. Мюриел Берсе Коен.

Центърът се намира към ДКЦ "Изток", като в него има АГ кабинет, както и още четири стаи за първични прегледи. Прегледите ще са безплатни дори за хората, които нямат здравни осигуровки,  като на разположение ще има двама гинеколози, един общопрактикуващ лекар  и педиатър, които са от ДКЦ- то.

Прегледите се поемат по швейцарската програма, която ще продължи до края на годината.  След това финансирането трябва да се поеме от Община Пловдив.  

Проектът, който се реализира в пловдивския квартал Столипиново и в град Куклен, стартира в началото на 2017 г. и е на обща стойност 1 077 495 лева. Той има за цел да подкрепи ромската интеграция чрез реализирането на разнообразни мерки в областта на образованието, здравеопазването и овластяването на ромската общност чрез средствата на изкуството, спорта и културата.

Очаквайте подробности!