
Проучване на "Активни потребители" показа, че всяка трета вафла е канцерогенна.
"Изследвани бяха над 500 проби. Обикновените бисквити и вафли пораждат най-много притеснения, тъй като една трета от взетите проби сочат наличие на акриламид - вещество, за което се предполага, че е силен канцероген, над определената норма. Тези сведения са обезпокоителни, защото децата под 3-годишна възраст най-често конкумират такива продукти", обясняват от потребителската асоциация.
13% от тестваните бебешки храни също са показали отклонения над допустимата граница, пише вестник "Телеграф". При картофените чипсове отклонението е 7,7%, а при бисквитите за кърмачета и малки деца - 6,3%
Още от категорията

Заради зачестилите инциденти: Обсъждат какви лекарства да се продават чрез вендинг машини


Акценти





Зеленски: Украински и американски екипи подновиха работа


Страхотна Габи Петрова на финал на Европейското в зала

