
Проучване на "Активни потребители" показа, че всяка трета вафла е канцерогенна.
"Изследвани бяха над 500 проби. Обикновените бисквити и вафли пораждат най-много притеснения, тъй като една трета от взетите проби сочат наличие на акриламид - вещество, за което се предполага, че е силен канцероген, над определената норма. Тези сведения са обезпокоителни, защото децата под 3-годишна възраст най-често конкумират такива продукти", обясняват от потребителската асоциация.
13% от тестваните бебешки храни също са показали отклонения над допустимата граница, пише вестник "Телеграф". При картофените чипсове отклонението е 7,7%, а при бисквитите за кърмачета и малки деца - 6,3%
Още от категорията
Виж всички
Лекари от Пловдив: Ракът на гърдата може да бъде излекуван, ако бъде открит навреме

Трикове за справяне с есенна депресия

Акценти
Виж всички


Ще продължи ли Карлос Насар да се състезава за България?




Изписаха от болница наръганото в столично училище момче

