При лечение на рак на гърдата е важно да се обърне внимание на диетата. Експерти от Франция изброиха хранте, които могат да ви помогнат да победите болестта.
Пъстърва. Тази мазна риба съдържа омега-3 мастни киселини, което я прави много полезна за подобряване на имунитета. По време на лечението на рак на гърдата, пъстървата може да забави разпространението на раковите клетки, което е много важно, за да победите болестта.
Куркумата. Тази подправка съдържа компонент, наречен куркумин, който е антиоксидант и има противовъзпалително действие. Куркуминът атакува раковите клетки.
Чесън. Поради наличието на серни компоненти, наречени флаванони и флаваноли, чесънът има способността да унищожава раковите клетки.
Спанакът. Той съдържа антиоксидант, наречен лутеин, благодарение на който спанакът предпазва организма от рак на гърдата. В допълнение, той съдържа каротеноиди и зеаксантин, които премахват свободните радикали от тялото.
Семена. Също наситени с омега-3 мастни киселини и лигнани, които допринасят за борбата с рака на гърдата.
Нар. Поради наличието на съставка, наречена уролитин В, нарът инхибира развитието на туморите на гърдата.
Източник: Zdraveto.bg
Още от категорията
Кой са най-богатите на колаген храни?