При лечение на рак на гърдата е важно да се обърне внимание на диетата. Експерти от Франция изброиха хранте, които могат да ви помогнат да победите болестта. 

Пъстърва.  Тази мазна риба съдържа омега-3 мастни киселини, което я прави много полезна за подобряване на имунитета. По време на лечението на рак на гърдата, пъстървата може да забави разпространението на раковите клетки, което е много важно, за да победите болестта. 

Куркумата.  Тази подправка съдържа компонент, наречен куркумин, който е антиоксидант и има противовъзпалително действие. Куркуминът атакува раковите клетки. 


Чесън. Поради наличието на серни компоненти, наречени флаванони и флаваноли, чесънът има способността да унищожава раковите клетки.

Спанакът.  Той съдържа антиоксидант, наречен лутеин, благодарение на който спанакът предпазва организма от рак на гърдата. В допълнение, той съдържа каротеноиди и зеаксантин, които премахват свободните радикали от тялото. 

Семена.  Също наситени с омега-3 мастни киселини и лигнани, които допринасят за борбата с рака на гърдата. 



Нар.  Поради наличието на съставка, наречена уролитин В, нарът инхибира развитието на туморите на гърдата.

Източник: Zdraveto.bg