Ябълките са едни от най-полезните плодове, но замисляме ли се дали има разлика между трите вида-червена, жълта и зелена?

Смята се, че вкусният плод е произлязъл от планините на Казахстан. Семената са били донесени за първи път в Северна Америка през 17 век. Съществуват повече от 100 сорта ябълки.

В основата си, цветът на ябълката определя хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.

Полифенолите, съдържани в плода помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата, повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система. 

Проучване, проведено в Китай стига до извода, че концентрацията на хранителни вещества в различните по цвят ябъли са полезни за различни органи в нашия организъм. 

Червените вкусни ябълки - те са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта им и цялостния си мек вкус. Те са полезни за сърцето, кръвообращението и кръвното налягане. 

Зелени ябълки- Те са чудесна опция за готвене, благодарение на тяхната твърдост и вкус при готвенето им във фурната. Смята се, че са най-хранителния вид ябълки. Полезни са за стомаха и червата.

 

Жълти ябълки- в повечето са жълто-златни на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай или сладкиши. Освен това е добре да бъдат консумирани от хората, които прекарват много време пред компютър и нямат време за спорт, а обичат да похапват, тъй като имат най-ниско съдържание на калории.

А дали ябълка на ден ни държи далече от доктора - не знаем. Но е сигурно, че можем да ядем от тях колкото искаме, защото така или иначе най-страшното последствие от консумацията им вече се е случило.