Някои зеленчуци могат да попречат да отслабнем. Сред тях са царевицата, граха, боба и картофите. Причината е в тяхната текстура. Съдържащите скорбяла зеленчуци пречат на свалянето на излишните килограми.
Нишестето е полизахарид, който е въглехидрат. Когато консумирате въглехидрати, тялото се заема с тяхното оползотворяване и спира изгарянето на мазнините, пише dir.bg. Освен това нивата на кръвна захар бързо се покачват и също толкова бързо спадат, което предизвиква силно чувство на глад.
Специалисти от Института за обществено здраве в Харвард са потвърдили, че скорбялата и плодовете затрудняват загубата на тегло. За тази цел е документирано и оценявано хранителното поведение на повече от 133 000 души в рамките на повече от 20 години.
Освен зеленчуците, които пречат на отслабването, има и такива, които го благоприятстват. Според учените в това число влизат карфиолът, броколите, брюкселското зеле и зелената салата. Те съдържат малко скорбяла, но въпреки това засищат.
Още от категорията
Кой са най-богатите на колаген храни?