
В допълнение към треска, задух и суха кашлица, един от основните симптоми за присъствието на вируса COVID-19 в организма е загубата на чувство за вкус.
Става въпрос за загуба на способността на езика да различава вкуса между сладък, кисел, горчив, солен и приятен вкус, твърдят изследванията.
Така че, ако подозирате, че сте положителни на вируса, тествайте се като опитате една или повече от тези храни.
Ако не усещате техния интензивен вкус, е време да се обадите на семейния си лекар.
Списъкът е следният:
Плодове - сладки или кисели
Торти и шоколадови бонбони
Лимон или лайм
Туршии
Солен чипс
Готварска сол
Зелен чай
Соев сос
Синьо сирене
Акценти

Журналист на TrafficNews с номинация за Награда „Пловдив"

Vivacom с официална информация за липсата на мобилна мрежа






