Новите автобуси, които ще превозват безплатно пътници на територията на община Стамболийски, ще бъдат закупени до дни. Това сподели пред Trafficnews.bg градоначалникът Георги Мараджиев. Припомняме, че услугата бе въведена в края на миналата година, въпреки че обществената поръчка за новите возила бе прекратена поради неточности в документацията. 

За да осигури безплатен превоз, общината пусна в движение наличния към момента микробус и нае друг 20-местен бус. Паралелно с това бе обявена нова обществена поръчка.

В интервюто си пред наш репортер Георги Мараджиев припомни как е била въведена услугата, която донесе на общината и международно признание. По време на церемонията по връчване на годишните награди за иновации в политиката във Виена се зароди идеята да бъде входирано предложение в Европейския парламент. Идеята е да се създаде програма за финансиране на подобен тип транспорт в малките общини на територията на Стария континент. Кметът изтъкна, че за целта е необходимо съдействие от страна на евродепутатите.

Какво още сподели градоначалникът и доволни ли са местните жители от услугата - чуйте от самите тях във ВИДЕОТО на Traffic TV: 

Оператор: Милен Ангелов

Монтаж: Деница Лещева

Очаквайте подробности от интервюто ни с Георги Мараджиев!