Още с падането на забраните, както се и очакваше, Пловдив се изнесе към планината. Хубавото време предразположи за дълги разходки по горските пътеки и глътка свеж въздух след близо двумесечната карантина с ограничения за посещение на подобни места. Днес обаче доскоро празните поляни и горски кътове гъмжаха от народ, зажаднял да разпъне софрата на слънце и да изпие една бира далеч от маските, дезинфектантите и лавината от информация, с която всекидневно ни заливат.

Големият паркинг в местността Копривките почти нямаше място от паркирали коли, с които планинарите бяха дошли. Други пък предпочитаха да изразходят натрупаната през времето енергия и изкачваха баирите пеша или с велосипед.

Щом обаче се отклоним от главната пътека към някоя от поляните в района, човек сякаш се озовава в рая... Зеленина и красота... или с други думи казано, идеалното място за пикник или за барбекю. Други посетители пък направо бяха дошли с караваните, за да имат всичко под ръка.

Туристическата местност обаче все още не е започнала работа с пълна пара. Много от къщите за гости са необитаеми. Не работят и заведенията, които обичайно са предпочитано място за почивка след дълга разходка.