Ремонтните дейности на пътен възел "Цалапица" на автомагистрала "Тракия" стартираха от днес. Това е едно от най-натоварените пътни съоръжения на аутобана. Всекидневно от тук преминават средно между 5 и 6 хиляди леки автомобила.

"Този участък е с изключително влошени експлоатационни качества. При анализ на настилката решихме да бъде включен в текущата програма по ремонтните дейности на АПИ", заяви пред TrafficNews директорът на областно пътно управление Пламен Райчев.



Ще бъдат ремонтирани 8 пътни връзки - 4 тангенциални и 4 кръгови. Ремонтът няма да засяга основното трасе на магистралата. Екипите по ремонта ще положат два пласта - един основен пласт биндер 6 см и 4 см износващ пласт.

По уверение на фирмата, която извършва ремонтните дейности, те трябва да приключат най-късно в събота 15 юни, в зависимост от метеорологичните условия. До тогава пътният възел ще бъде затворен за времето от 8 до 20 часа, а в този диапазон за водачите са организирани алтернативни маршрути. В северната посока трафикът ще минава през Съединение, а в южната посока от магистралата през Цалапица. Предвидените средства за обновяване на връзките на пътен възел Цалапица са около 400 хил. лв. с ДДС

Директорът на ОПУ-Пловдив Пламен Райчев посъветва водачите да се осведомяват в приложението Лима на АПИ и в сайта на пътната агенция. Временната организация ще бъде публикувана на сайта в зависимост от това коя връзка ще бъде затворена и коя ще бъде ремонтирана.