Общински служител от Червен бряг е бил зад волана на пълния с деца микробус, който преди 3 дни предизвика тежка катастрофа на пътя София-Варна, научи TrafficNews.   

Генади Цветков работел към транспортния отдел на кметството от дълги години, но и въртял частен бизнес с превози. При катастрофата той излязъл от отбивката за ловешкото село Дъбрава на главния път и се блъснал в лека кола. В буса имало 12 души, сред които осем деца от фолклорна група. По чудо при удара няма тежко ранени, коментираха очевидци на зверския сблъсък.    

По данни на МВР Цветков не е спазил предимство при излизане, на главния път София – Варна. Пътниците пък разказали пред полицаите, че шофьорът е карал с несъобразена и превишена скорост.

По информация на Trafficnews Цветков няма лицензирана фирма за превоз на пътници. В събота той возел детската фолклорна група за участие в събитие. След инцидента няколко медии отшили на мястото. Тогава братът на шофьора Румен Цветков започнал да обижда с нецензурни думи репортера Мартин Георгиев и оператора Пламен Иванов от екипа на Нова телевизия.

 

Мъжът крещял: "малоумник", "какво снимаш", "махни тази гейска физиономия", "виж колко си надрусан". Последвали жалби в полицията и в момента се води досъдебно производство за хулигански подбуди срещу Румен Цветков.