Петима са пострадали в катастрофи само за последните два дни в пловдивски. Три тежки катастрофи са настъпили по пътищата край града.

Възрастна жена е с леки контузии след пътно произшествие в четвъртък в Карлово. Около 13:05 часа лек автомобил „Дачия“ преминал на червен сигнал на светофара на ул. „Теофан Райнов“ и се сблъскал с движещия се с предимство лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 71-годишна жена. Тя е прегледана в болница и освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от двамата шофьори. 

В същия ден бил получен сигнал за пътен инцидент на пътя между селата Динк и Крислово. По първоначални данни лек автомобил „Фрод“, управляван от 20-годишен водач, движейки се с несъобразена скорост, удря спрелите на пътното платно мотокултиватор и лек автомобил „Рено“. От удара е пострадала 46-годишна пътничката в мотокултиватора.

Тя е настанена в пловдивска болница без опасност за живота. Няма данни за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работата по случая е продължава от служители на сектор „Разследване на престъпления по транспорта.

В събота около 01:30 часа в Хисар е получен сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Тойота“ по пътя за кв. „Миромир“. На място полицейските служители установили, че поради несъобразена скорост 51-годишният шофьор е загубил управление и се блъснал в крайпътно дърво.

От удара са постарали  водачът и двамата му спътници – мъже на 48 и 51 години. И тримата са прегледани в пловдивска болница и освободени за домашно лечение. Направената проба за наличие на алкохол в кръвта е отрицателна. Пътният инцидент е отработен по административен ред.

Снимка: Илюстративна