Колонки на 16 бензиностанции са запечатани при проверка на инспектори на Държавната агенция по метрологичен надзор. Това съобщи за TrafficNews.bg Екатерина Павлова от дирекцията в Пловдив.

Инспекторите от Пловдив са проверили 22 бензиностанции на автомагистрала „Тракия” край Пловдив. Запечатани са колонки на 16 бензиностанции.

Както вчера съобщихме, масово по бензиностанциите в Пловдив и София се предлага некачествен бензин. Оказва се, че голяма част от горивото, което се зарежда в автомобилите, не отговаря на изискванията за качество. Проблеми има и с отчитането на количеството зареден бензин. Проверки се правят и на обектите по пътя за морето.

Най-голям проблем с качеството има най-масовия бензин А-95. В различните обекти той е със съмнително качество и произход. Част от взетите проби са показали, че бензинът не съответства на дестилационните характеристики.

В дирекцията Метрологичен надзор валят сигналите от шофьори за запушени филтри и проблеми с автомобилите заради некачествено гориво. Водачите на леки автомобили твърдят, че има разлика в качеството на бензина, което се предлага в българските бензиностанции.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg