„Започвам дело срещу бившата шефка на дирекция „Българско гражданство” заради клеветите и обвиненията, които бяха отправени по мой адрес.” Това каза при посещението си в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той подчерта, че до няколко дни ще подаде молба в съда по повод на обвиненията за корупция срещу него.

 

В Пловдив военният министър коментира офертите за закупуването на нови изстребители в състава на българската армия. Той подчерта, че в момента комисията работи по сравнителния анализ между офертите на трите държави САЩ, Швеция и Италия между моделите „Евро Файтер", "Грипен" и F16. „Трябва да се направи анализ не само на цената, какво е предложил като въоръжение и най-вече като логистична поддръжка. Защото животът на един самолет е 30-40 години. Много е важно колко ще струва поддръжката за всяка една година поотделно, защото това се плаща на годишна база”, заяви военният министър.

В самото начало на срещата си с пловдивските представители на ВМРО Каракачанов, който е и председател на партията призова жителите на Пловдив да дадат рамо на инициативата за изграждането на паметник на българския революционер Тодор Александров. Мястото за изграждането е избрано да бъде улицата, носеща неговото име в пловдивския район „Южен”.