Иван беше много силна натура. Имаше его, което вреше и кипеше, но беше роден лидер с обаяние. Това разказа в интервю за TrafficNews.bg популярният тв водещ и кулинарен спец Ути Бъчваров, който беше сред най-близките приятели на Иван Ласкин.
 
“Мен животът ме събра с него, когато кандидатствахме във ВИТИЗ. Спомням си тогавашната глъчка на "Раковска" през септември по време на кандидатстудентските изпити. Иван винаги е бил лидер, особено в онези години. Трамплинът, който беше намерил с участието си във филма "Васко да Гама от село Рупча", му даваше страхотно самочувствие. Беше изключително обаятелно момче", връща лентата назад Ути.
 
Признава, че Ласкин е имал чепат и труден характер. "Страшни сблъсъци сме имали. Карахме се почти в арменски стил, защото всичко се случваше на висок глас. След което, разбира се, пак по един или друг начин сме уеднаквявали позициите", разказва Бъчваров.
 
Доволен е, че е сбъднал едно от големите желания на своя приятел приживе. "Имах голямата чест да въведа Иван в едно от неговите големи хобита. В един момент от живота си дойде и ме помоли да го направя ловец. Смятам, че сме си подарили заедно с него тези мигове на ловната дружба, когато скитахме из България", разказва Ути.
 
Какво каза още Бъчваров за Иван Ласкин, вижте в интервюто на репортера на TrafficNews.bg Аида Бурнучян: