Стотици студенти и десетки преподаватели се включиха в събитията, посветени на първата Библионощ, която се проведе по повод 70-годишния юбилей на Медицински университет - Пловдив.

В нощта програмата беше наситена, а самата Библионощ се проведе на две места едновременно. В библиотеката в студентските общежития Академичният танцов ансамбъл на МУ–Пловдив откри вечерта с български фолклорни танци. Студентите Мартина Савова, Мария Калоянова, Даниела Благоева, Надежда Димова, Яна Георгиева, Дарин и Илиан Белеви представиха  дърворезба, графики, живопис, есета, хумористика и стихове.

В нощта се включиха и чуждестранните студенти, които поднесоха своите послания чрез госпъл музика. Сред тях имаше и такива, които решиха да рецитират стихове и да демонстрират музикално майсторство с изпълнение на китара.

„Паралелно в библиотеката в базата на ул. „Васил Априлов” се изнесе презентация за Библиотечно-информационния център и се направи демонстрация на електронни ресурси”, коментира директорът на БИЦ в МУ-Пловдив Мая Урумова.

Голям интерес беше проявен и към литературната среща с преподаватели и студенти от Медицински университет – Пловдив, която беше на тема „Хоризонти на духа“.

TrafficNews.bg