Само в рамките на първия учебен ден (17 септември) родители, ученици и учители от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ събраха над 6000 лева в подкрепа на Боян Бонев. Сумата непрекъснато се увеличава. 12 а клас, на който класна в прогимназиалния етап беше майката на Боян, Ваня Георгиева, започна поредица благотворителни инициативи в негова подкрепа.

С трогателни думи в профила си във Фейсбук, майката на Боян изрази благодарността си към всички, отделили от средствата си, за да подкрепят болния й син.

„Искам да изкажа благодарността на моето семейство към всички добри хора, които днес се отзоваха на призива за помощ и подкрепиха моя син. Искам да благодаря на колективите на всички учебни заведения и детски градини, които организираха кампании по време на откриването на учебната година. Искам да благодаря на моите ученици -бивши и настоящи, които много ме трогнага със своята невинност и всеотдайност."

"На всички Вас обещаваме, че ще се борим и вярваме, че ще победим", пише с благодарност майката на Боян.

Можете да се включите и Вие в дарителската кампания в подкрепа на Боян чрез паричен превод по два начина:

Чрез посочения по-надолу линк, който предоставя дарителските средства в британска лира: https://www.justgiving.com/crowdfunding/fundboyan, или директно от клон на избрана от Вас банка като използвате следната информация:

Боян Иванов Бонев

Банка ДСК-ЕАД

EURO

IBAN BG61STSA93000025577504

BIC STSABGSF

ВИДЕОРЕПОРТАЖ: Авел Бялков