Служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив са извършили проверки на всички учебни заведения на територията на града преди началото на новата учебна година. Това каза за TrafficNews.bg инспектор Павел Маринов от Втора районна служба на пожарната. По думите му всички училища са в добро състояние откъм пожаробезопасност и са налице всички мерки. Няма учебно заведение, в което да липсва техника за погасяване на пожар, аварийни изходи и задължителните схеми за евакуация при възникване на инциденти. 
 
На 14 септември огнеборците отбелязват своя професионален празник. През цялата седмица в Пловдив се провеждат различни мероприятия, в които се демонстрира осигуряването на пожарна безопасност. Служителите разясняват на децата как да реагират при възникването на пожар и показват наличната техника, с която те работят. И припомнят най-важното, което всеки гражданин трябва да знае при пожар, а именно да се подаде сигнал на телефон 112 и да се запази спокойствие. 
 
Какво каза по повод демонстративните мероприятия инспектор Павел Маринов и как децата приемат работата на пожарникарите, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: