81 пловдивски ученици вече са членове на Общество Nota Bene. Днес, на официална церемония във Военния клуб те получиха своите карти.  

Първата кауза на учениците от Английската и Руската гминазия бе Ден на здравословното образование, под мотото „Яж, тренирай и дари!”. В инициативата се включиха и ресторанта и техните готвачи, като всеки от тях ще представи щандове със здравословна храна. Форумът е подкрепен и от шеф готвачите Росен Чакъров, Георги Арменков (Виктория)Николай Боруков (Сол и Пипер), Слави Колибаров (Буено), Анастас Георгиев (Филипополис),  които впечатлиха младежите и техните родители със здравословни и в същото време невероятно изкусителни хапки и коктейлни блюда.  Свои щандове имаха и ресторантите Поркис и snack & sanduich shop Магнолия. 

На сцената на Военния клуб последователно се качиха салса инструкторът Радослав Даскалов от Арт клуб Алехандро, известната пловдивска треньорка по зумба Пепи Костадинова, внушителна демонстрацията направиха членовете на клуб Да Дао Пловдив, момчетата и момичетата от Клубът по акробатичен рокендрол "Меджик", Канго клуб NT, а в съпътстващата програма имаше хип хоп танци с "The center" , йога курс с клуб "Шанти" и пилатес. 

Голям бе интересът към лекцията на шеф Чакъров за балансираното хранене и неговия коментар за модерните митове за "био и еко храните". 

Учениците събраха сумата от 1350 лева, като тяхното решение е тя да бъде дарена на за образованието на на децата на Корнелия Петкова, които загубиха баща си в катастрофата на бул. „Руски”.  С голяма сума в инициативата се включи и Огнян Кръстев от фондация "Славна България". 

Общество Nota Bene благодари на всички, които се включиха и подкрепиха благотворителната кауза!

Какво казаха учениците и как Корнелия Петкова коментира жеста - вижте във видеото: 

 

Кои са дарителите на всички 81 стипендианти на Общество Nota Bene вижте ТУК 

TrafficNews.bg