Пловдив е истинска културна столица на Европа и като такава продължава да ражда таланти в най-различни сфери. Една от тези сфери е и литературата - онова изкуство, на което не просто се наслаждаваш, а съпреживяваш. Чрез книгите ние се откъсваме от нашата реалност и се потапяме в светове, пленяващи въображението ни.

Създател на такъв свят е и пловдивският писател Димитър Герганов. Човек, който от валутните пазари се е прехвърлил в полето на творческия труд. В новата си книга "Заедно срещу Персия" той се обляга на две неща - богатата история в нашия регион, както и още по-богатата митология, за да създаде едно наше, родно, историческо фентъзи.

Герганов е гост в първото издание на предаването на TRAFFIC TV "За книгите", в което споделя с водещия Антон Биров и зрителите как е решил да посегне към "перото", как се подготвя за написването на книгите си и откъде черпи информация. Споделя и мнението си по въпроса "Чете ли българина?" и какво според него трябва да се промени, за да започнем да четем повече.

Разговорът, обгръщащ тези и още теми, вижте в първото издание на "За книгите":

Още от TRAFFIC TV гледайте ТУК

TrafficNews.bg