Почина 19-годишното момиче, което бе тежко ранено в катастрофата на  кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и "Източен" тази сутрин. Днес 9.10 часа лек автомобил “Сеат” с пловдивска регистрация преминал на червен сигнал на светофара, се сблъска с лек автомобил “Опел” с кърджалийска регистрация. В първата кола са пътували 21-годишният водач и 19-годишно момиче, което е издъхнало в болницата. Медицинска помощ е оказана на младежа и на две жени от “Опел”-а - 31-годишната шофьорка и 32-годишната й спътничка.

"Движеше се с голяма скорост. Аз вече се изнасях от кръстовището. За него светеше червено" разказа за TrafficNews.bg млада жена, която е била зад волана на еспейса. Двама служители на СОТ, които били дежурни в района, също потвърдиха, че сеатът е минал на червено с голяма скорост. Според тях е карал с минимум 90 км/ч. 

"Ударът беше страшен. Младежът излезе от колата, целият беше в кръв. Но не беше неговата, а от момичето. Тя беше много зле" разказа жена, която била близо до кръстовището и станала свидетел на сблъсъка. В радиус от няколко метра имаше части от сеата, а стъклата от счупените прозорци се бяха разпилели чак до спирката, която е на 15 метра от кръстовището. 

Няма данни за употреба на алкохол от страна на водачите. По случая е образувано досъдебно производство в сектор “Пътна полиция” – Пловдив. 

Още за катастрофата четете ТУК!

 TrafficNews.bg