TrafficNews пита: Скъпи ли са ни F-16? Важно е, че не са китайски!

Според част от анкетираните тези пари трябва да отидат по други сектори

София
05.06.2019 10:00 4330 9

Американския конгрес разреши на България да закупи 8 изтребителя F-16 Блок-70 на стойност 1,6 милиарда долара.

Цената включва осемте самолета с пълен комплект въоръжение "въздух-въздух" и "въздух-земя", всички допълнителни системи, както и бъдещите модернизации. Това е максималната финансова рамка на проекта, категорични са от родното МО.

Trafficnews се допита до столичани дали са доволни от избора за закупуване на изтребителите F-16 от САЩ и до колко са ни необходими тези самолети.

Част от тях бяха на мнение, че тези самолети са ни необходими и че сделката е добра. Според други - няма смисъл от тях и е по-добре тези пари да бъдат отделени за други сектори, в които има голям недостиг на средства.

Вижте какво още казаха гражданите пред камерата на ТРАФИК ТВ:Снимка: БГНЕС

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
9 Коментара
Сортирай по
коментар

Дедо Пинто 18:00, 08.06.2019

И за какво ви тези самолети ???????? То армия няма, тези ГЕРБ-ерасти, самолети та самолети, само искат да пълнят гушата на янките, нищо че българският народ едвам едвам оцелява с тези пенсиийкиот 250 лева.

Oтговора0
коментар

крадци на милиарди 10:46, 05.06.2019

Дали са скъпи или не, се определя от това, на каква цена са ги купували другите страни. Никой до сега не е купувал Ф16 за 200 милиона долара! Цената е била около 70 - 90 милиона!

Oтговора0
коментар

уй 10:49, 05.06.2019

На България самолети не са нужни. Не можем да надвием турция и гърция във въздуха. За защита са нужни с400 няколко бригади за да можем да защитим небето. Няма да има и разходи. Политическата паплач обаче слугува на чужди интереси. Политик е синоним на курва ,педераст и макопродавец. Когато и да му строшите кратуната все е късно

Oтговора3
коментар

наистина си уй

Aбе другарю ! Още ли не ти е уврряля червената кратуна , че отдавна не сме във Варшавския договор , а в НАТО ? Какви битки с Турция и Гърция ти се привиждат !!!

коментар

наистина си уй

Aбе другарю ! Още ли не ти е уврряля червената кратуна , че отдавна не сме във Варшавския договор , а в НАТО ? Какви битки с Турция и Гърция ти се привиждат !!!

коментар

уй

ТЪПИР. РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ СА ОПАСНИ ЗА БЪЛГАРИЯ. ДА НЕ БИ КОЛУМБИЯ ИЛИ ЮЖНА АФРИКА ДА СА ОПАСНИ. ТУРЦИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ОПАСТНОСТ. А ТОВА С НАТОТО СИ ГО ЗАВРИ ОТЗАД. КОЛКОТО НАТО ОПАЗИ КИПЪР. АКО НЕ ЗНАЕШ МАЛОУМНИК ИЗСРАН КИПЪР Е ОКУПИРАН ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 40 ГОДИНИ ОТ ТУРЦИЯ. ТЪПАК НЕДОНОСЕН

коментар

комуне 11:10, 05.06.2019

Браво бе,комунисти смотани.Това ли ви написа последно другарина Антон Путев.Как да не са ни нужни самолети.България трябва да има своя армия със свои самолети.Утре като дойдат МиГовете трябва да има кой да ги посрещне.Ако знаят че ги чакат въоръжени Ф-ки няма и да припарят.Всички съседи на рассия имат защита,само ние сме свалили гащите.Докато 30 човека руснаци напишат писмо на Путито ,че са им застрашени правата и той изпрати красная армия или вагнеровци на помощ на застрашените руснаци в България.

Oтговора2
коментар

Хаха

Абе ти верно ли мислиш, че руснаците ще напълнят гащите от някакви си чупени 2ра употреба фки??? Руснаците имат във пъти по добри и по вфтини самолети

коментар

ракетите от Крим

Хаха, утре като дойдат МИГ-овете, няма скривалища, къде да се скриеш, застроили са ги! От ракетите им ще си на суджуци и лайн@!

коментар

А накъде само с 8 броя фърчила?! 12:41, 05.06.2019

С 8 самолета па били те и F-22 или F-35 нищо не може да се направи при каквато и да е заплаха за дори една от границите ни, това дори не е една ескадрила, а половин + два учебни. Отделно, Вайпъри още не са правени, а са само на чертожна дъска, никой не ги е виждал, камо ли да е летял на тях, това е коренно различен самолет от F-16 блок 60-се и само Бог ще пази пилотите - изпитатели, които ще бъдат нашите момчета в случая. Колкото до цената - на тази цена можеше да се вземат поне F-18, които не са само на хартия, а и са двудвигателни и в пъти по-маневрени и надеждни!

Oтговора0
коментар

Естествено, че са скъпи 13:02, 05.06.2019

Това си е жив рекет: НАТО ще ви пазим, ама трябва да си платите, като ни купите американските оръжия!А, да ви е честито НАТО-блатото!

Oтговора0
коментар

искам да усвоя 13:23, 05.06.2019

Важното е да се усвоят едни пари... към нечий джоб :D пък ние да си пишем коментарчета по сайтовете :D :D и да псуваме управляващите... Супер чикибойска държава!!!

Oтговора0
коментар

Русские Идут 14:01, 05.06.2019

ДА СИ СПОМНИТЕ ТИКВЕНИЖИ(ВАЩА МАМА МАЛОУМНА)ПРОСЛОВУТИТЕ ВИ ПИЛОТЕ И АРМИЯ КАК ПАДНАХА С КУГАРА И С ФА ЩЕ Е СЪЩОТО

Oтговора0
коментар

Ха,ха дебили 20:10, 05.06.2019

Те ако бяха китайски щяха да са три пъти по-евтини и пет пъти по-модерни от тия американски прахосмукачки?

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина