Повече от три години продължава водния тормоз на жителите от блок 84 в пловдивския ЖР „Тракия“. Системно те остават без вода заради ремонти дейности по водопроводната система. Последният от тях е от изминалите три дни. В най-голямата жега оставаме без вода, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg, подали сигнала.

момента отново тече ремонт. Всичко е в кал и мръсотия вече 4 дни. И отново сме без питейна вода часове наред. Ремонтира се на парче и проблемът остава“, оплакват се гражданите.

Този проблем около блок 84 в жилищния район е от години. Поне 10 пъти в годината тръбите се пукат, след това се ремонтират, но проблемът се решава временно до следващата авария, споделят живеещите там.

Заради изкопните работи вчера един автомобил е пропаднал в една от ямите. Спирането на водата е за цялата нощ и хората от района остават без вода чак до другия ден, докато се извършват ремонтите до 16 часа. По думите им търпимостта им вече се е изчерпала и се надяват този кошмар скоро да приключи.

Кадри от ремонта на водопровода вижте във ВИДЕОТО

Екип на TrafficNews.Bg се свърза с главния инженер на „ВиК“ Пловдив Антон Гълъбов, който е наясно с проблема.
Той посочи, че за въпросния случай се касае за спукани стари етернитови тръби, за които е предвидено през тази година да бъдат подменени с нови. Дължината им е около 400 метра и ще струват около 150 хиляди лева. Освен в този район, на още три проблемни места в ж.к. „Тракия“ ще бъдат подменени старите водопроводни тръби приблизителна с дължина около два километра. По думите на инж. Гълъбов това ще се случи до края на месец септември т.г. Той не се ангажира обаче с конкретни срокове за приключване на ремонтите, тъй като собственик на водопроводната мрежа е Общината. А за финализирането на дейностите се изисква нейното съгласиие.