Тежка метална врата падна и затисна малко момче в двора на Спортното училище в Пазарджик. Инцидентът е станал снощи около 20.00 часа. От полицията в Пазарджик заявиха за TrafficNews, че до този момент на спешния телефон 112 не е постъпвал официален сигнал за подобен инцидент. Но въпреки това предстои да бъде направена проверка.

Зам.-директорът по спортната дейност в учебното заведение Атанас Минчев коментира пред екипа ни, че едва тази сутрин са научили за инцидента, тъй като никой не е подал сигнал. Това се е случило след работното време. В двора на Спортното училище всяка вечер се събират деца и родители, които използват спортната база. Въпросната врата, която се е счупила и е затиснала 5-годишното дете се използва за вход към стадиона. Тя не се заключва, а вечер след занятията само се притваря. Миналото лято в дрова на Спортното училище в областния град е извършен ремонт на спортните съоръжения и загражденията на игрищата.

Според очевидци вратата е била тежка и след откъртването й е затиснала играещото в двора дете. То откарано в Облатната болница в Пазарджик със счупена ключица и натъртвания по цялото тяло.