Продължава скандалният казус около дарение за детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Става дума за кувьоз от висок клас, който може да спаси живота на десетки недоносени бебета. В понеделник апаратът бе дарен на клиниката от фронтмена на група "Ренегат" Константин Кацаров.

Кувьозът обаче породи вълнения и се превърна в причина за задочни спорове. Според Кацаров и главния инженер на болницата Иван Русев апаратът е трябвало да бъде закупен със средства, събрани на благотворителен концерт, проведен в Пловдив през месец септември. По думите им на събитието са били събрани достатъчно пари, но за 5 месеца кувьозът така и не е бил платен и прибран от склада, в който е стоял. След няколко обаждания до организатора на благотворителния концерт не се стигнало до никакво развитие по въпроса със закупуването на апарата и това е накарало Русев да се обърне към Кацаров. Така апаратът бил купен от него.

Разказа на Русев и Кацаров вижте тук:

Потърсихме мнението и на организатора на проведения през септември благотворителен концерт - Владислав Ботев. Той заяви, че злоупотреба няма. Идеята за закупуване на кувьоз се е появила няколко седмици след събитието, но такъв не е бил поръчван. От концерта са били събрани едва 1500 лева и е било решено да се изчака събирането на още средства преди да бъде закупена някаква техника за детската клиника. Ботев заяви, че не е бил търсен от Русев или Кацаров. Според него има нещо съмнително около това изненадващо дарение и обвиненията към него, че е забавил купуването на кувьоза.

Неговата история за това какви са били плановете за благотворителния концерт, къде са парите в момента и търсен ли е от Русев и Кацаров вижте тук:

Още новини четете ТУК

TNS.bg