Националната агенция за приходите няма да наложи глоба на танцовия състав от Марково след тайната операция „Хоро”. Проверката е извършена по подаден сигнал и впоследствие е установила, че няма извършени сериозни нарушения. Вероятно към групата ще бъде отправено единствено предупреждение. Това заявиха днес от на НАП пред TrafficNews.bg.

Припомняме, че на 4 март , в  Марково,  двама данъчни под прикритие са се представили за жители на селото и за любители на фолклора, и по този начин пипнали членовете на самодейния танцов състав, че не издават касови бележки за 1,50 лв.
Два часа двамата инспектори усвоявали хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили. Накрая на репетицията поискали издаването на фискален бон за извършената услуга. След като не получили касова бележка, се легитимирали и започнали проверката.

Нелепо и смешно! Игриви данъчни тропнаха хорце под прикритие в МарковоСега самодейците ще дават обяснения по случая в НАП, а хореографката може да бъде санкционирана

Какви ще последствията за танцовия състав и какво разказа кметът на селото пред нашата камера, вижте в интервюто, подготвено от Авел Бялков:

Бирници сред нудисти на круиз: Изпитание след Колегите бяха доста притеснени, обясни днес пред медиите финансовият министър