Аптекари изнудват клиенти да си купят три аулина, вместо един, тъй като няма вкаран код за единично количество, сигнализира пенсионерка от пловдивския квартал "Тракия". 


63-годишната Елена Георгиева имала силни болки в главата и затова решила да отиде да си купи аулин от близката аптека.

Взела 2 лева от портмонето и тръгнала за лек срещу болката. За голяма изненада аптекарят и казал, че трябва да си закупи три аулина, тъй като в компютъра са вкарани по три и не може да дава по един. Не споменал и факта, че този медикамент се продава ЕДИНСТВЕНО с рецепта. Бабата отново го помолила, тъй като имала само два лева и трябвало да се връща до вкъщи, но аптекарят бил категоричен.

За да проверим дали ще ни продадат единична бройка от лекарството наш репортер на TrafficNews.bg провери на място въпросната аптека. Вижте как отговори отново аптекарят и в скрита камера на подставено лице:

 

Направихме проверка, като влязохме и в две други аптеки, собственост на различни компании. И от двете аптеки отказаха да ни продадат аулин, тъй като е само с рецепта. Споделиха ни също, че ако медикаментът ни е изписан с рецепта, може да бъде закупен на единична бройка или цялата кутия, в която има 9 пакетчета от лекарството.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg