Въпреки, че превозвачите в Пловдив искат нова по-висока цена за билета за градския транспорт стойността му от нова година няма да се променя. Това каза в интервю за TrafficNews.bg заместник-кметът по транспорта в общината Златин Велев. Преди две седмици трите основни превозвача в града под тепетата алармираха, че поскъпването на горивото им носи загуби и ще продължат да отправят искания за корекции на цената на билета, ако не бъдат адекватно компенсирани. 

„Цените на горивата, а и не само те, много сериозно се отразяват на работата на транспортните оператори в град Пловдив. Следва да бъдат направени едни сериозни анализи и предприети стъпки в посока за излизане от тази тежка финансова ситуация. Ние инкасираме около 300 хиляди лева загуби на месец поради тези причини, заяви управителят на транспортна фирма „Хеброс Бус“ Веселин Дошков.

От градската управа заявиха, че на този етап цената на билета и картите за преференциално пътуване с масовия транспорт в Пловдив остава същата и догодина. В бюджета на общината са предвидени 1 млн. лева допълнително, отделно държавата е отпуснала още 500 000 лева за транспорт и няма причина цената на билета и картите да се увеличават.

Цената на билета не може гарантирано да повиши приходите в градския транспорт, по важното тук, каквато е политиката на Общината е да увеличим пътниците и хората, които ползват. Едно вдигане на цената на билета не гарантира повишаване на приходите. Може да доведе до намаляване на пътниците и ползвателите на градския транспорт, което да доведе до спад в приходите, подчерта заместник-кметът по транспорт в Община Пловдив Златин Велев.

Какви са исканията на превозвачите за исканото поскъпване на билета, както и становището на Община Пловдив по темата, вижте във видеоматериала на Авел Бялков: