Асеновградчанинът Шериф Садък е тазгодишният победител в кушиите за Тодоровден, които традиционно се провеждат в града. Състезанието се проведе в три последователни гонки като на финалната, с която се определя победителят участват само тримата първенци от първата и втората гонка. Тази година в конните надбягвания се включиха общо 20 участници. 
 
Победителите в първата гонка бяха: на първо място Иво Демерджиев с коня Денис, негов подгласник бе Васил Костадинов с коня Юзгар, а третата позиция зае Владимир Ангелов с коня Арина. Във втората гонка победителите бяха съответно Шериф Садък с кобилата Клея, Йордан Костадинов със своята кобила Снежа и на трето място Руско Иванов с коня Пепа.
Финалното надбягване обаче бе категорично и първи финалната права пресякоха Шериф със своя кон Клея. Животното е на 6 години и в момента обитава конната база в месността Параколово край Асеновград. Това е първото й състезание, но въпреки това то бе увенчано успех. Предстои заедно със своя собственик Клея да участват и в тренировки и конни надбягвания във Варна през тази година. 

Второто и третото място за окончателния финал бяха заети съответно от Иво Демерджиев с коня Денис на второ и на трето Йордан Костадинов с кобилата Снежа.