Битката на Ники от Коматево продължава. Детето е за трети път в Полша, където всекидневно му се извършва рехабилитация. В следващите дни ще бъдат направени тестове, от които майката Саша чака с нетърпение добри новини.

С помощта на терапиите Ники прави все повече крачки, надеждите са съвсем скоро да ходи сам, предаде репротер на  TrafficNews.bg.

Ники не спира да се усмихва, както и майка му. Терапията вдъхва надежда у жената, че един ден детето ще има нормално детство. За да се сбъдне обаче тази мечта, са необходими още четири курса на лечение, всеки един в размер на 6 хиляди евро.

Кампанията ще продължи и след завръщането им на родна земя.

"Януари месец ни предстои курс на лечение от 2 седмици, за който разчитаме на вас, подкрепете ни, имаме нужда да сте до нас. Споделяйте апелите ни с приятелите си и нека Бог ви благослови!", казва Саша.

Припомняме, че Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза. Никола е на 3 години, претърпял е цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него. От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Благодарение на хилядите добри хора, които подадоха Ники премина три успешни курса за лечение в Полша.

В центъра в източната европейска държава са се провели процедури по възстановяване и укрепване на костната и мускулна структура на детето. Дейностите включвали, както конна езда и плуване, така и процедури със съвременна техника. Освен, че малкият пловдивчанин е много по-стабилен, той вече може и да движи лявата си ръка, което доскоро не бе възможно.

Никола е станал и много по-контактен след проведената Терапия с кучета. При контакта му с най-добрите приятели на човека, той започнал да говори много повече.

Ето и видео, на което се виждат първите крачки на детето: 

Още за лечението ВИЖТЕ ТУК!

Може да помогнете на Никола чрез:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр: Никола Димитров

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg