На малка столична уличка се е притаило едно малко помещение, в което има силиконови секс кукли, в реален размер.

Блондинката Ема тежи 40 килограма, а мулатката Джазма – малко повече. Двете дами се отдават под наем - 70 лв. за 30 минути, 100 за час. Екипът на Trafficnews.bg се запозна с техния собственик – Николай.

Разказът му започна от самото начало, когато бил в Естония, пробвал с гумена кукла, харесало му и видял пазар за подобна услуга и у нас. Подобни неща се предлагат във всички по-големи градове в Европа – Барселона, Берлин, Париж и др.

Поддръжката на Ема и Джазма се свежда до това, че трябва да бъдат щателно почиствани всеки път, след като са били използвани. Що се отнася до контрол от страна на властите, Николай е напълно съгласен с това, че е нужен.

Но, отбелязва той, преди да се стигне до куклите, е редно държавата да се погрижи за статута и работата на проститутките в България, които въобще не са малко.

За страховете на феминистките относно секс куклите, Николай се изразява просто и ясно: "Ако се идентифицират с половите си органи, то има защо да се страхуват. Ако могат да дадат любов, грижа и топлина, то страховете им са излишни".

"Темата за секса у нас е табу, а не трябва да е табу", отговаря той на въпроса: "Колко време ще е нужно, за да може в България подобно нещо да се приеме?".

Според него живеем в патриархална държава, в която темата за секса е пренебрегвана.