„Има справедливост”, скандираха протестиращите близки и познати на загиналата Вили в зверската катастрофа на булевард „Руски”. С аплодисмети те приеха решението на Апелативния съд в Пловдив, който отсъди Любомир Трайков да бъде върнат в ареста.

Според магистратите деянието се отежнява и от факта, че в събота 23-годишната Поли е починала.

Без коментар останаха адвокатите на обвиняемия и семейството му, а самият Трайков бе отведен в ареста с белезници на ръцете. И на излизане от залата той запази мълчание.

„Свидетели сме на правосъдие и на правилно решение на съда. Убиецът трябва да е в ареста. Сега Вили и всички ние сме спокойни. Надяваме се и на справедлив процес в бъдеще. Много е трудно да обясним на 5-годишно дете къде е мама. Много е тежко”, разказа близка на Виолета Стоянова.

По време на заседанието част от протестиращите застанаха прави в залата със снимки на Вили в ръце. Приятелите на Любомир също го подкрепиха с присъствието си.

Преди да дойде решението на съдиите, адвокатът на Трайков заяви в съдебната зала, че не отричат съпричастността на Любомир, но не трябвало дa се забравя, че другият автомобил е отнел предимство на аудито. Защитникът обясни пред съда, че Трайков има чисто съдебно минало, съдействал е на разследването и не се е укрил.

"Свидетели сме на нещо безпрецедентно. В случая има изключителен, силен медиен и обществен натиск. Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов.

Както TrafficNews.bg ви съобщи, Любомир Трайков ще бъде върнат в ареста.

В същото време близки и приятели на третата жертва на касапницата - Поли, си взеха последно сбогом с момичето. 

Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg