Видео, качено във Фейсбук, предизвика доста коментари, нервни изблици и абсурдни твърдения. У нас предизвика... недоумение. Не само заради това, което се случва в него, а и заради мисленето на коментиращите, които - съвсем познато - се разделиха на фенове на БМВ и всички останали...

Ситуацията е следната: зима, сняг, непочистени пътища, натоварен трафик, колите пъплят едва-едва и... маниак, качен на БМВ, си прави кефа, като дрифти - ей така, между колите, наврян в колоната. Ако ви звучи абсурдно, вижте видеото. Но ако съдим по това, което коментират повечето от "колегите" шофьори, дрифтенето в тази зимна обстановка хич не им изглежда абсурдно. Напротив - направо ги изпълва с възхищение от "смелостта" на "русенския келеш".

"Дрифти, защото е БМВ, защо го не правите вие с аудитата?"

"Пич, не ме карай да качвам клипа с моето ауди, че ще те разплача. Колата е авант/куатро с доста коне и power tuning modul ABT. Та тоя смешник не дрифти, просто натиска педала и чуква волана и тя сама си ходи, а пък ако не е сменил и гумите..."

Оттук нататък "дискусията" обичайно прераства в "за" и "против" БМВ-тата и техните възможности и темата за поведението на шофьора от клипа като че ли е избутана някъде встрани. Ами забавлява се човекът - като се е качил на БМВ, какво друго да прави?! Разбира се, има и по-трезвомислещи, чиито коментари обаче тутакси са залети от нови хейтове.

"Ето заради това се плюят бмв-тата, всеки се е пързалял при сняг, но не мисля, че мястото е точно в трафика, с поведението си не знам какво иска да покаже, но е очевидно, че не е много умен. Не знам някой как не го засече и не слезе да му раздаде малко правосъдие..."

"А помисли ли за хората зад теб и пред теб глупендер със смешното BMV, което струва 300 лв. скрап, защото след 4 минути ще е за там, за жената с малкото дете отзад, за човека, който бърза да достави тъпата ти поръчака от olx за 5,30 лв., за този с пицата, които чакат на адрес, за линейката, в която може да е Майка ти, глупако, за пожарната, която бърза, защото пияният ти баща е запалил къщата, помисли???"

А вие какво мислите? Нормално ли е подобно поведение на пътя? Пък било то и зад волана на БМВ...