Три основни пътни артерии в квартал Кючук Париж ще бъдат реконструирани и разширени значително следващите години. Кметът Иван Тотев заяви, че проектът за улица „Кукуш“, която трябва да стане нов основен път в района след бутането на Бетонния мост, е завършен. Той е бил приет на ЕСУТ, като неговото изпълнение ще започне през 2019 година. Той предвижда почти двойно увеличаване на улицата, която ще влиза към ново ухо от надлез „Родопи“.

Всички имоти по трасето са общински с изключение на един на НКЖИ, което означава, че няма да е необходимо да се извършват отчуждители процедури. Улицата трябва да бъде завършена преди мостът да бъде съборен. Като според градоначалника това ще е най-късно до 2021 година.

Догодина започва и дългоочакваният ремонт на улица „Даме Груев“. Той ще бъде направен на два етапа. Първият предвижда цялостен ремонт в сегашната регулация, а вторият етап – нейното разширяване, като за него е необходима подмяна на растителността, както и отрязването на част от терасата на кино „Въстаник“.

Третата важна връзка, по която ще се работи в район „Южен“ е продължението на булевард „Македония“. Проектът предвижда шестлентов булевард, който да започва от Първо районно управление и ще минава зад бензиностанция „Хаджията Груев“, пресичайки булевард „Александър Стамболийски“.