Тежкото двойно убийство на 23-годишната Дарина Министерска и нейното едногодишно дете, което бе извършено от бащата Викторио Александров е базирано на един обикновен битов проблем. Това коментира в интервю за TrafficNews.bg специалистът по психиатрия д-р Веселин Герев. Въпросният мъж, който е извършил убийството няколко пъти се е разделял и след това се е събирал с приятелката си. Последният случай най-вероятно е заради появата на детето, смята специалистът. Вероятно зародишът на случилото се е появил от един обикновен битов сблъсък, последван от натрупване на емоционални проблеми. Много е възможно да е имало и намеса на ревност. Последните факти показват, че той е подавал сигнали срещу приятелката си заради упражняван от нейна страна психически тормоз, което обяснява постепенно натрупващото се напрежение. В резултат на това се генерира една вътрешна психична енергия, която в следствие на някакво действие или факт прераства в яростна реакция.

Според д-р Герев почеркът, с който Викторио е действал показва, че извършеното от него не е било планирано предварително. Възможно е да са търсени обяснения и разправии и това да е наложило среща на партньорите, където инцидентно да е станало убийството. Когато е убил детето си и е направил опит за самоубийство 26-годишният мъж е бил в много тежък психологически шок, а вероятната причина за това е извършеното от него убийство на приятелката си Дарина.

Най-вероятно става въпрос за една късосъединителна реакция, в която натрупаният гняв и напрежение карат човек към импулсивни действия и крайни мерки и чак след това той осъзнава какво е направил, коментира д-р Герев. Когато осъзнава постъпките си той иска да спаси детето си и тръгва да бяга с него, за да се укрие. В последствие притиснат от обстоятелствата решава да сложи край на живота на детето си и да посегне на своя живот.

След направен анализ, специалистът направи заключението, че нацията ни „издивя“ през последните години. „Хората притежават оръжие, полицията я няма, когато има конфликтни ситуации и от там всичко тръгва на саморазправа и не може да се въведе ред. Всеки е тръгнал с оръжие в джоба и не знаеш какво му се върти в главата и какво може да се случи, подчерта д-р Герев.

Той посъветва ако попаднем в една такава ситуация да се избягват упражняването на агресия. В много случаи не трябва да се противоречи на хора, които държат оръжие и по този начин държат ситуацията си в ръце. За да избегне варианта човек да бъде наранен по никакъв начин човек не трябва да противоречи на изправилия се срещу него.

Още за случая и коментар на психиатъра д-р Веселин Герев може да видите във видеоматериала на Авел Бялков: