Районна прокуратура образува досъдебно производство, след като 30-годишен мъж скочи от сградата на Шесто районно в Пловдив.

„Образувано е производство за склоняване към самоубийство. Ще проверим всички обстоятелства около случая, както и действията по време на инцидента от страна на полицейските служители”, това заяви за TrafficNews говорителят на Районна прокуратура – Атанас Илиев.

По първоначални данни, според прокуратурата, Иван Красимиров, по прякор Пената не е бил задържан със заповед за арест. С него са се водели оперативни действия и беседи.

„Към онзи момент не са се били предприели действия по задържането му. Инцидентът обаче е факт и ние сме длъжни да проверим всички факти и обстоятелства. В хода на производството ще се разяснят всички причини за фаталния край”, допълни прокурор Илиев.

Както TrafficNews съобщи Пената е бил обект на проверка от полицаи от Шесто районно заедно с още двама мъже. Когато униформените ги спрели, той изхвърлил няколко пакетчета със суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. 

След извършения на място оглед, тримата са отведени в ареста на 06 РУ. Вечерта 30-годишният арестант е поискал да ползва тоалетна. Бил е придружен от полицейски служител, но когато влязъл вътре, успял да се измъкне през прозореца и скочил. Паднал на плочките. Откаран е с линейка в болница, където по-късно е починал от получените при падането наранявания.

Пената е от Кючук Париж, има дебело криминално досие. Излязъл е скоро от затвора, където е излежал присъда за кражби. Разследван е също за грабежи и притежание на наркотици. 

Още по случая може да видите ТУК: 

Пената от Кючук Париж е арестантът, скочил от Шесто РПУ в ПлодвивМъжът е наркозависим, в криминалното му досие има множество кражби и грабежи