Окръжна прокуратура ще протестира решението на съдия Михаела Добрева , която вчера промени мярката за неотклонение на адвокат Владимир Елдъров. Тя замени арестът му с парична гаранция в размер на 25 000 лева. "Чакам мотивите на съда и веднага ще подготвя протеста" заяви за TrafficNews.bg  окръжният прокурор Галина Андреева, която не скри изненадата си от решението.

Тя направи паралел с другия подсъдим по същото дело Петър Пенев, който е с по-малко обвинения, но за сметка на това съдът постанови по-тежка мярка - домашен арест. Елдъров е обвинен в подбудителство на няколко палежа на автомобили и имоти на негови конкуренти. Междувременно прокуратурата му е повдигнала и друго обвинение за подстрекателство към убийството на друг адвокат -Владко Мерджанов. Срещу него се води и разследване на пране на пари. Също така има и дознание във връзка с неплатени обезщетения от страна на адвоката към близки, на загинали в катастрофи. 

В залата прокурорът изрази тревога, че при промяна на мярката, Владимир Елдъров може да се опита да въздейства на свидетелите. Тя даде и пример със заплаха, която адвокатът е отправил към свидетеля на обвинението Мартин Поптолев, който получил предупреждение, че ако не си промени показанията, "ще намерят нещо във възглавницата му". Поптолев също е зад решетките. От прокуратурата коментираха, че са готови да осигурят охрана на потенциалните жертви, ако те поискат такава.

TrafficNews.bg припомня, че съдия Михаела Добрева пусна под гаранция Бехчет Аликузу и съпругата му Нюргюл, главни действащи лица в аферата "Сухо мляко". При нея от бюджета бяха източени 2,5 млн. лева ДДС. В момента двамата се издирват с европейска заповед за арест, тъй като предвидливо напуснаха страната. 

Последваха остра реакция от МВР и протест на прокуратурата, но така или иначе от двойката дедесари няма и следа. 

Владимир Елдъров ще остане зад решетките до решението на Апелативен съд. 

TrafficNews.bg