Как да очакваме обикновените граждани да спазват правилата, когато дори служителите на реда не го правят? Читател на TNS.bg ни изпрати смущаващо видео. На него се вижда как полицейски автомобил предприема неправилно изпреварване.

Без да са включени светлинната и звукова сигнализации на патрулката, полицаите изпреварват друг автомобил, пресичайки непрекъсната линия на пътната маркировка. Случката е заснета на пътя-убиец Асеновград-Пловдив, който е най-натоварения в Южна България след магистрала "Тракия".

В правилника за движение по пътищата ясно е казано, че на превозните средства е забранено да застъпват и пресичат единична непрекъсната линия. Разрешено е пресичането й, само когато с нея е очертана границата на платното за движение.

В случая полицаите обаче са решили, че могат да пренебрегнат това "малко" ограничение. Което е тъжно, защото именно тяхна задача е да дават пример на другите граждани за това колко важно е спазването на реда. А и всички знаем, че малките нарушения водят до все по-големи, и по-големи... а после всички групово се оплакваме от "хаоса в държавата".

Вижте видеото тук:

Цистерни, мерцедеси и БМВ-та изпреварват опасно край Пловдив! Маркировката за тях е невидима - вижте ТУК

TNS.bg