Труден е диалогът ми с изпълнителната власт и това е заради безконтролното управление и безнаказаната корупция. Това заяви в Асеновград президентът Румен Радев, който присъства на празника на града. Държавният глава подчерта, че въпреки някои търкания с премиера Борисов има няколко важни теми, по които съгласието е от изключително важно значение. За пример Радев посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето, визирайки завода на "Фолксваген".

По темата президентът е поканил германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, с когото са имали ползотворни разговори.
"По мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", каза държавният глава.

Премиерът Борисов е поел личен ангажимент към него да бъде възстановено Висшето военновъздушно училище. "Такива неща трябва да стават по убеждение на самото правителство, а не в резултат на моя намеса. Тази стъпка е много важна и тя трябва да бъде подкрепяна", допълни Румен Радев.

Още по темата, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: