Ден преди празника на децата бе открит плувният басейн в средно училище "Димитър Матевски" в Пловдив. Това е единственото в града плувно съоръжение, което намиращо се в учебно заведение. Басейнът е основно обследван и ремонтиран, инспектирани са всички инсталации, за да се гарантира сигурността на децата.
 
Плувното съоръжение ще бъде използвано основно за обучение. По-изявение деца ще бъдат изпращани да тренират в друг по-голям басейн. Очаква се дневно през басейна в СУ "Димитър Матевски" да преминават около 50-60 деца. През лятото комплексът ще работи на пълен работен ден, включително и през почивните дни. Басейнът може да се посещава както от децата на учебното заведение, така и от други малчугани с интерес към плуването. За първокласниците входът е безплатен, за учениците от 2 до 12 клас ще заплащат вход 3 лева, а останалите могат да си закупят месечна карта, включваща 8 занимания в размер на 80 лева или да заплатят еднократно вход от 12 лева.
 
Заниманията с младите надежди в плуването ще провежда Таня Мисробович, която е председател и треньор на спортния клуб по плуване "Спринт". Клубът е наемател на басейна след спечеления конкурс за неговия ремонт и обновяване. Тя и екипът й са взели участие в освежаването на съблекалните на басейна. Поставени са нови съвременни бани, LED-осветление, ремонтирана е и основната част на басейна.
 
Басейнът в СУ "Димитър Матевски" е едно от най-дългоочакваните съпръжения в града. Надеждите на  спортния клуб по плуване "Спринт" са, че от тук ще се родят новите шампиони на България в този спорт. Именно от това място първите си стъпки в плуването е направила българската плувкиня в дисциплината 200 метра свободен стил Нина Рангелова.
 
В Деня на детето 1 юни достъпът до басейна в училището ще бъде свободен. Входът за посетителите ще бъде контролиран на всеки кръгъл час.