През последните години строителният бранш в Пловдив се развива изключително динамично. Свръхмодерни жилищни комплекси и съвременно оборудвани офис сгради изникват под тепетата за броени месеци, а пловдивчани закупуват имоти още преди основите им да бъдат положени. Конкуренцията на пазара е жестока, а в основата на доброто изпълнение стоят качествени материали и свръхмодерна техника. 

В тези условия пловдивският транспортен гигант PIMK постепенно превзема и строителния бранш, залагайки най-вече на качество. "Виновник" е фирмата AST Beton, която е част от консорциума. За кратко време компанията се превърна във водещ производител и търговец с висококачествен дребнозърнест бетон. 

От година насам работата в най-новия бетонов възел край село Марково не спира. Произвеждат се десет класа бетон, някои от които с доказана мразоустойчивост и водонепропускливост. Още през 2016 година е въведен в експлоатация първият бетонов възел в Асеновград, а малко след това заработва и втори в района на 4-ти километър. От 26 януари тази година действа и най-новото съоръжение с капацитет 125 кубика на час. Компанията е сертифицирана и отговаря на всички европейски стандарти. 

Общият капацитет на съоръженията е 200 кубика бетон на час. За навременното му транспортиране се грижат 25 бетоновоза. Фирмата разполага с 11 ултрамодерни и чисто нови бетон помпи, 5 от които са комбинирани и достигат хоризонт и дълбочина между 25 и 42 метра. Други две от тях са оборудвани с карбонови стрели - приемущество, което позволява намаляне на тежестта и удължаване на стрелата. Всички помпи са оборудвани с клапи, което не позволява падане на бетон върху обектите.  Машините крият невероятни конкурентни предимства, тъй като в тях са вградени най-новите постижения в сферата на техниката за бетон. 

Въпреки че е на пазара от сравнително кратко време, AST Beton вече участва в сроежите на нови жилищни постройки. Част от обектите са комплекси в районите на Младежки хълм, булевардите "Пещерско шосе" и "Освобождение", улица "Света гора", както и на мястото на бившия завод "Каменица". 

Пловдивски гигант прави нови жилищни комплекси на топ локации, първият е на финала СНИМКИАпартаменти от 500 евро на кв.м със собствен двор в район „Западен” предлагат от PIMK Build