Кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков и още шестима души бяха задържани при акция днес. Това се случи в изпълнение на европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от Испания, а според текста Темелков е разследван за трафик на хора и сводничество.

Специализираната акция по задържането на кмета, както и на останалите шестима, е организирана от столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура. От местните структури на МВР отказват каквато и да било информация. Макар да се знае, че Темелков е в пазарджишкия арест, откъдето се очаква да бъде експулсиран. Кабинетът му днес остана празен, а хората в селото приеха новината със смесени чувства.

Какво казаха те и каква беше реакцията на хората по време на протеста на 5 ноември 2015 година и на новоизбрания тогава кмет - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Пламен Темелков е първи мандат на поста. През 2015 година бе издигнат от Единната народна партия и спечели местните избори. Последваха протести, в които се включиха стотици местни хора. Те поискаха проверка на резултатите от вота. Чуха се твърдения за платени гласове, като бе посочена и тарифа – 30 лева. Така бе предизвикана прокурорска проверка на имотното му състояние, която обаче не установи нищо и не се стигна до касиране на изборите.

Очаква се кметът на Семчиново и другите шестима задържани да бъдат екстрадирани и съдени в Испания.