Процедурите с този апарат са най-търсените в областта на медицинската естетика в световен мащаб, като годишно се извършват над 3 милиона от тях! Самата София Вергара се похвали в Instagram, че оформя прелестите си с Venus Legacy.

Venus Legacy™ е медицински апарат с FDA сертификат за борба с мастните натрупвания и отпуснатата кожа (лице, шия и тяло), който използва технологията 4D™, комбинирайки три модерни и изпитани технологии – мултиполярна радиочестота пулсиращо магнитно поле и технология– вакуум, с интегриран термометър за анализ на кожата.

Съчетанието на този тип енергии прави процедурата уникална и налага нов стандарт в естетичната медицина.

Електромагнитни импулси  стимулират по-доброто кръвоснабдяване на третираната зона и производството на нови кръвоносни съдове, благодарение на което клетките се обогатяват с кислород. Мултиполярна радиочестота доставя бърза, безболезнена и плътна топлина в дълбочина. Енергията е концентрирана в зоната, която се третира и няма разсейване на енергията в други части на тялото, което помага на Венус Легаси да третира хора с хормонални проблеми. Това, което прави уникална тази мултиполярна радиочестота спрямо останалите процедури против целулит на пазара е свойството й да прониква на цялата повърхност, която се обработва, а не в отделни части. Чрез нагряване на тъканта мембраната на мастната клетка изтънява, а аминокиселините, от които се състои мастната клетка се пропускат през нея същевременно намалявайки обема си. Загряването синтезира произвеждане на колагени еластин, което прави кожата еластична и гладка.

„Процедурите не са болезнени. Напротив – доста приятни са, тип масаж и затопляне, което поддържаме по време на цялата процедура”, посочва д-р Николова.

Както за всички антицелулитни процедури, предварителната подготовка изисква единствено консумация на повече вода. Противопоказанията пък са свързани с наличието на по-сериозни онкологични заболявания или възпалителен процес в третираната зона.

За да се види ефектът, са нужни 4 процедури за лице и от 6 до 8 за тяло.