Карловският районен съд отложи делото срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов, обвинен за присвояване на близо 27 хиляди лева от общинския бюджет. Причината за отлагането на делото е отсъствието на съдебен заседател, който е депозирал молба да не присъства заради здравословни проблеми.

Кабаиванов е обвинен за това, че в периода от 24 април 2013 г. до 30  април 2014 г. в Карлово при условията на продължаващо престъпление в качеството си на длъжностно лице – кмет на Общината, е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984 лв., собственост на Община Карлово. Парите са били получени от общината по сключен между нея и МОСВ договор за безвъзмездна финансова помощ, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕО.

В съдебната зала кметът на Карлово Емил Кабаиванов се яви с двамата си адвокати. Единият от защитниците му - адвокат Йордан Давчев, заяви, че ще докажат невиността на карловския кмет. Той обърна внимание, че тримата нещатни служители на общината, свързани със случая, ще бъдат разпитани още в първите дни на започване на делото. Адвокат Давчев подчерта, че защитата се съмнява в показанията на един от свидетелите и чакат да видят какво ще каже той в съдебната зала. Защитникът не пожела да каже за кого от свидетелите става дума.

Какво още каза адвокат Йордан Давчев вижте във видеото:

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg