Директорът на Регионална дирекция ПБЗН - Пловдив комисар Георги Мангараков награди служители от местното противопожарно звено за съществен принос при провеждане на първия областен етап в Националния конкурс "Пожарникар на годината 2018". Петимата отличени са сред тези, показали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения и издигане авторитета на професията и популяризирането й сред обществото.

Атмосфера от награждаването и носителите на отличията, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ:
 
 
Наградите бяха разпределени в няколко категории:
 
В раздел А "Пожарникар на 2018 г. - комплексен победител" за държавни служители на ръководна длъжност, работещи в различни направления на дейност бе отличен главен инспектор Васил Димов, който е началник на 01 РСПБЗН Пловдив.
 
 
В раздел Б направление "Пожарогасителна и спасителна дейност" за държавни служители на ръководна или изпълнителна дейност победител е инспектор Атанас Петров - инспектор в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на РСПБЗН Стамболийски.
 
В раздел Б направление "Пожарогасителна и спасителна дейност" за държавни служители на младши изпълнителска дейност бе отличен младши експерт Красен Властанов - командир на екип в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" на 01 РСПБЗН Пловдив. В началото на октомври миналата година той участва в погасяването на пожара в урологичното отделение на УМБАЛ „Свети Георги”.
 
В раздел Б направление "Контролна дейност" осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол  за държавни служители на ръководна или изпълнителска длъжност победител е Мюрсел Мурад, инспектор в група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" на 01 РСПБЗН Пловдив.
 
В раздел Г направление "Превенция", осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещи с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване последиците от тях отличие получи инспектор Николай Иванов, инспектор в група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на РСПБЗН Стамболийски.